Now loading.
Please wait.

menu

Blog Article

Goed verzekerd op vakantie

posted in Vervoer & Transport by

Door het afsluiten van een reisbijstandsverzekering dekt u zichzelf in tegen risico’s of vakantie. Zo kunt u tijden uw vakantie ziek worden, een ongeluk krijgen of uw bagage kwijt raken. Er kan dus van alles misgaan, zo doet u er goed aan om voordat u op vakantie gaat een reisbijstandsverzekering af te sluiten. Er zijn veel varianten reisbijstandsverzekeringen beschikbaar. Zo kunt u er een afsluiten per persoon maar ook per gezin.

 

Wat is een reisbijstandsverzekering precies?

Een reisverzekering is heel breed. In principe dekt het alles wanneer u in het buitenland bent met betrekking tot uw voertuig en u. Reguliere ziekenfondsen vergoeden meestal niet alles in het buitenland, om niet voor onaangename verassingen komen te staan is het aan te raden een reisbijstandsverzekering af te sluiten.

 

Wanneer een reisbijstandsverzekering afsluiten?

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een reisverzekering afgesloten wanneer u op reis gaat. Er zijn twee mogelijkheden voor het afsluiten van een reisverzekering. Zo kunt u een doorlopende reisbijstandsverzekering afsluiten of alleen een reisbijstandsverzekering afsluiten voor één bepaalde vakantie. Om te kijken welke het beste bij u past moet u kijken naar hoe vaak u op vakantie naar het buitenland gaat. Zo kan het zijn dat u één keer per jaar naar het buitenland gaat, dan is het voordeliger om enkel voor die ene reis een reisbijstandsverzekering af te sluiten. Maar ben u vaker in het buitenland te vinden, dan is een doorlopende reisbijstandsverzekering voor u waarschijnlijk goedkoper. Dit scheelt u ook een hoop gedoe aangezien u dan niet elke keer weer een verzekering moet afsluiten wanneer u naar het buitenland gaat.

 

Opties reisbijstandsverzekering

Er zijn veel opties voor het kiezen van de juiste bijstandsverzekering. Zoals eerder genoemd zijn er verzekeringen voor het individu of gezin en kunt u een verzekering afsluiten die doorloopt of juist enkel op één vakantie van toepassing is. Maar er zijn nog meer opties. De basis van de verschillende reisbijstandsverzekering zijn meestal hetzelfde. Hieronder valt bagage, schade aan de accommodatie, vervangend verblijf en vervoer en hulpverlening. Wat er nog meer onder de dekking valt verschilt per verzekeraar. Een doorlopende reisverzekering wordt aangeraden als u meer dan 21 dagen per jaar in het buitenland te vinden bent. Bent u dit niet? Dan is een kortlopende reisbijstandsverzekering aangeraden.

 

Annuleringsverzekering

Wanneer u enkel een annuleringsverzekering heeft bent u op reis niet verzekerd. U kunt deze verzekering alleen gebruiken wanneer er door onvoorziene omstandigheden de geplande reis niet doorgaat. Dit kan gebeuren bij bijvoorbeeld het overlijden van iemand, ziekte, echtscheiding, onvrijwillige werkloosheid en complicaties bij een zwangerschap. Wanneer u al op vakantie bent heeft u echt niks aan een annuleringsverzekering. Het is dus belangrijk dat u naast uw annuleringsverzekering een reisbijstandsverzekering heeft afgesloten voordat u op vakantie gaat.

 

Reisbijstandsverzekering afsluiten

Een reisbijstandsverzekering komt is vele varianten. De website reisbijstandsverzekering.com geeft een overzicht van de verschillende soorten en wat er precies wordt gedekt. Hier kunt u dus makkelijk prijs en kwaliteit vergelijken en voor u de perfect aansluitende reisbijstandsverzekering uitzoeken voor de beste prijs. 

22 okt, 16

about author

 

 

related posts

 

 

latest comments

There are 0 comment. on "Goed verzekerd op vakantie"