Now loading.
Please wait.

menu

Blog Article

Zakelijke autoverzekering

posted in Vervoer & Transport by

Als je een auto van de zaak hebt, zelf auto’s least of over een auto beschikt die voornamelijk dient voor zakelijke doeleinden, dan dien je deze natuurlijk ook te verzekeren. Welke autoverzekering moet je dan kiezen? Om het je makkelijk te maken bestaat er nu ook een verzekering op maat: een zakelijke autoverzekering. Hieronder vind je meer informatie!

Wat is een zakelijke autoverzekering juist?

Een zakelijke verzekering is een verzekering die speciaal bestaat voor mensen die een auto van de zaak hebben of eigenaars die auto’s leasen. Een zakelijke verzekering heeft alles wat een particulieren autoverzekering heeft, maar er zitten wel enkele verschillen met een standaard autoverzekering. Meestal is een autoverzekering iets breder en omvat het zaken zoals: goederenvervoer, koerierdiensten, betaald personenvervoer, garage, rijschool. Een zakelijke verzekering is dus een extra gedekte verzekering. Dat wil zeggen dat wanneer je auto zakelijk is verzekerd, hij ook meteen voor privégebruik verzekerd is!

Is een zakelijke verzekering echt noodzakelijk?

Een zakelijke autoverzekering is echt nodig als je je bedrijfsauto gebruikt voor het vervoer van en naar de zaak. Als dat niet het geval is kan je de auto gewoon laten verzekeren, maar een zakelijke verzekering biedt je wel meer veiligheid en zekerheid en heeft nog tal van andere voordelen. Daarnaast is een zakelijke verzekering natuurlijk heel wat duurder. Wat zijn dan de voordelen van een zakelijke verzekering? Een zakelijke verzekering biedt de mogelijkheid om verschillende bestuurders in dezelfde auto te laten rijden. Bij een zakelijke rekening kan je tevens de btw verrekenen, dat wil dus zeggen dat je minder kosten zult hebben. Daarnaast zijn er nog een aantal belastingvoordelen. Je kan een vrijstelling van omzetbelasting krijgen als je ondernemer bent, de btw van de aankoop van je auto’s kan je aftrekken en je betaalt minder aan wegenbelastingen.

Hoe kies je de juiste zakelijke autoverzekering?

Om een autoverzekering te vinden kan je het best een autoverzekering berekenen op Overstappen.nl. Er zijn verschillende soorten zakelijke autoverzekeringen beschikbaar, met elk hun eigen dekkingen. De ideale keuze voor jou zal dus sterk afhangen van welke dekkingen je nodig hebt en je budget.

06 nov, 19

about author

 

 

related posts

 

 

latest comments

There are 0 comment. on "Zakelijke autoverzekering"