Now loading.
Please wait.

menu

Blog Article

Visum aanvragen voordat u naar de luchthaven vertrekt

posted in Vervoer & Transport by

Wanneer u op vakantie gaat moet u een aantal dingen regelen. Zo moet u beschikkend over een geldig paspoort of geldig legitimatiebewijs voor het land dat u gaat bezoeken, een compleet visum, de benodigde inentingen, eventueel papieren voor mee te nemen huisdieren en documenten import/export van goederen. Wanneer u besluit op vakantie te gaan buiten Europa heeft u vaak een visum nodig. Het aanvragen hiervan kost een meestal een hoop tijd. Soms is het mogelijk om de visum in te vullen in het land van bestemming maar dat is lang niet overal zo geregeld.

Hoe vraagt u een visum aan?

Het slimste is om dit via het internet te doen. Ga naar de site evisumservice.nl en selecteer hier de plaats van bestemming waar u een visum voor wilt hebben. U vult dan een aanvraagformulier in en betaald voor de service. Uw aanvraag wordt gelijk in de behandeling en afhankelijk van hoe snel evisumservice het visum ontvangt, krijgt u deze toegestuurd; dit is meestal heel snel. Toch is het aan te raden om dit ruim voor vertrek te regelen, om te voorkomen dat u straks bij vertrek geen visum heeft. De gegevens die u moet invullen voor de aanvraag zijn per land verschillend. Zo moet u bijvoorbeeld bij het aanvragen van een Canadees visum op Evisumservice.nl aangeven hoeveel geld u van plan bent om uit te geven tijdens de vakantie.

Wanneer is een visum nodig?

Binnen in Europa is geen visum nodig en heeft u meestal voldoende aan een paspoort of identiteitsbewijs, een rijbewijs is geen geldige identificatie. Gaat u echter buiten Europa op vakantie, dan heeft u een visum nodig. Dit kunt u altijd checken bij de ambassade van het betreffende land of hun consulaat. Hoe de aanvraag van een visum verloopt en hoe snel dit gaat is afhankelijk per land.

Waar bestaat een visum uit?

Een visum is een stempel in uw paspoort en is eigenlijk een soort van toegangsbewijs voor een bepaald land. Het visum wordt uitgegeven door het consulaat van een bepaald land, meestal is dit verbonden aan de ambassade. Meestal is de visum alleen geldig tijdens de geplande reis en niet voor andere perioden. Er zijn verschillende soorten visa. Zo is er een toeristenvisum, bezoekersvisum, zakenvisum, werkvisum en een transitvisum. Vaak wordt het regelen van een visum als laatste gedaan bij het plannen en boeken van een vakantie. Dit kan een hoop problemen veroorzaken omdat er veel op het laatste moment moet gebeuren. Door gebruik te maken van een site zoals evisumservice.com kunt u dit uit handen geven. Wanneer u besluit zelf alles te regelen terwijl u dit niet vaak heeft gedaan kunt u voor nare verrassingen terecht komen. Zo zijn de regels voor het aanvragen van een visum in elk land anders en moet er ook rekening worden gehouden met de feestdagen van het betreffende land. Ambtelijke processen nemen over het algemeen veel tijd in beslag en komt met veel administratieve rompslomp.

22 okt, 16

about author

 

 

related posts

 

 

latest comments

There are 0 comment. on "Visum aanvragen voordat u naar de luchthaven vertrekt"