Now loading.
Please wait.

menu

Blog Article

Welke voorbereidingen zijn nodig voordat u op safari gaat?

posted in Vervoer & Transport by

Gaat u binnenkort op safari? Dan is natuurlijk al een hele ervaring, want het komt waarschijnlijk niet vaak voor dat u zo’n vakantie meemaakt. Zo’n unieke vakantie heeft natuurlijk ook meer voorbereiding dan een zonvakantie of stedentrip. Welke voorbereidingen zijn noodzakelijk voordat u op safari gaat?

Juiste reisdocumenten

Net als iedere andere vakantie moet u beschikken over de juiste reisdocumenten. Daar hoort uiteraard een paspoort bij en de bijbehorende vliegtickets. Het enige verschil is dat u waarschijnlijk wel een visum moet aanvragen. U gaat namelijk naar een ander werelddeel toe en daarvoor gelden andere regels dan voor een vakantie binnen Europa. Belangrijk is dat u op tijd een visum aanvraagt, want er wat tijd overheen voordat u deze binnen heeft. Doe goed onderzoek naar wat voor visum noodzakelijk is voor het land waar u naartoe gaat.

Vaccinaties

Indien u op safari in Afrika gaat, moet u natuurlijk wel zijn ingeënt tegen alle mogelijke vaccinaties. In Afrika geldt namelijk een ander klimaat en komen ook andere dieren voor. Europeanen zijn zonder de nodige geneesmiddelen nauwelijks bestand tegen insectbeten uit dit werelddeel. De insecten in Afrika zijn namelijk veel krachtiger dan wat wij zijn gewend. Zorg dus dat u op tijd wordt ingeënt en voorkom dat u op vakantie ziek wordt.

Valuta

Ook moet u rekening houden met dat u andere valuta heeft als u op safari gaat. In Afrika kennen ze geen euro, maar hanteren ze een eigen munteenheid. Het is belangrijk om te weten welke u moet hebben voordat u vertrekt. Hierdoor kunt u op tijd naar de bank gaan en meer informatie over deze valuta inwinnen. Wellicht kunnen ze ook voor u vast  wat munten geven zodat u straks niet met een lege portemonnee op uw bestemming aankomt.

Reis naar het vliegveld

Weet u al hoe u naar het vliegveld reist? Veel mensen doen dit vaak op het laatst, maar vergeten het ook zelfs. U moet uiteindelijk wel het vliegtuig halen, dus wellicht is het verstandig om iemand in uw omgeving te vragen of ze u weg wil brengen. Uiteraard kunt u ook een taxi bellen die u naar de luchthaven toebrengt. Zorg dat u dit op tijd regelt en geniet van een welverdiende vakantie.

10 nov, 16

about author

 

 

related posts

 

 

latest comments

There are 0 comment. on "Welke voorbereidingen zijn nodig voordat u op safari gaat?"