Now loading.
Please wait.

menu

Blog Article

Taxichauffeur vs snorder

posted in Vervoer & Transport by

De laatste jaren is de zogenaamde snorder steeds bekender geworden. Het is voor taxichauffeurs een erg frustrerend onderwerp. Veel jongeren kiezen voor de snorder omdat dit een goedkopere optie is. Maar is het wel zo verstandig om hiervoor te kiezen?

Wat is een snorder precies

Een snorder is een illegale taxichauffeur die niet geregistreerd is bij de belastingdienst. Deze snorders staan vooral ’s nachts bij populaire uitgaansgebieden in de steden. Hier staan ze vaak langs de weg en vragen ze aan voorbijgangers of ze een taxi nodig hebben. Doordat deze snorders niet geregistreerd zijn bij de belastingdienst betalen ze geen belasting en kunnen ze dus voor een goedkoper bedrag hun diensten leveren.

Wat zijn de risico’s

Op internet zijn een heleboel websites in omloop waar je een snorder kunt bestellen. Op deze websites staat alleen het telefoonnummer van de snorder. Je weet dus van tevoren nooit bij wie je in de auto stapt. Deze snorders zijn vaak jongeren die een zakcentje bij willen verdienen in het weekend. Officiële taxichauffeurs hebben een verplichte psychologische test en chauffeursopleiding gedaan. Dit geldt dus absoluut niet voor snorders.

Mening taxichauffeurs

De officiële taxichauffeurs zijn de snorder helemaal zat. Wat ook volledig te begrijpen is. Alle echte taxichauffeurs betalen veel geld aan vergunningen en belasting waardoor de prijs automatisch duurder is. Zij zien hun markt compleet verpest worden door deze illegale snorders. Het is de afgelopen tijd dan ook regelmatig gebeurd dat er een gevecht plaatsvond tussen deze twee partijen. Het is voor de officiële taxichauffeurs tegenwoordig erg lastig om klanten te vinden. Naast de snorders zijn er ook verschillende apps die taxidiensten aanbieden zoals bijvoorbeeld Uber. Dit is oneerlijke concurrentie waardoor taxichauffeurs onder druk komen te staan. Het is voor taxichauffeurs belangrijk dat ze op blijven vallen. Een goed vindbare taxi website is dan ook een pré. Consumenten vinden het belangrijk dat ze gemakkelijk een taxiservice kunnen vinden.

14 mrt, 17

about author

 

 

related posts

 

 

latest comments

There are 0 comment. on "Taxichauffeur vs snorder"