Now loading.
Please wait.

menu

Blog Article

Vakantie Frankrijk tips

posted in Vervoer & Transport by

Dat een vakantie naar Frankrijk leuk is, weten we allemaal. Maar wat zijn de hoogtepunten, de leukste regio’s of steden? Wat móet je zien, doen, proeven of beleven in het land van kaas, wijn en croissants? Hier vind je enkele  tips voor een vakantie Frankrijk.

Goed eten voor weinig in Parijs

Uit eten in Parijs kan verrassend genoeg ook goedkoop. Populair zijn de falafelzaken in de joodse buurt, en de cantines. Daar schuif je aan bij de Fransen aan een lange tafel.

De cantine is een Franse traditie:  een goedkoop restaurant met een beperkte kaart, waar iedereen met elkaar aan lange tafels zit. Tegenwoordig worden de cantines hipper – en ook duurder. Maar bij de deze cantines eet je betaalbaar en nog biologisch ook.

  • Soya, 20 rue de la Pierre-Levée (11e arrondissement)
  • Super Nature, 12 rue de Trévise (9e arrondissement)
  • Glou, in de Marais, 101 rue Vieille du Temple (3de)
  • Au Duc de Montmorency, 46 rue de Montmorency
  • Cantine Auguste, rue Saint-Sabin (11e arrondissement). Lunchadres annex conceptstore waar je biologische broodjes haalt, soepen en smoothies.

 

Mooiste stranden in Frankrijk

Frankrijk heeft bijzondere stranden. Klein, groot, stil, druk of historisch. De 10 mooiste zetten we op een rij, reizend langs de kust. Of je nu van surfen houdt of van oesters eten, voor iedereen is er wel een strand te vinden.

In Noord-Frankrijk, op slechts enkele uren rijden vanuit Nederland, vind je de stranden van de Opaalkust. Reken op knusse dorpen (Audresselles, Wimereux), blauwe zee, een lang en breed zandstrand (bij Wissant), mooie wandelpaden over hoge kliffen (Cap Griz Nez & Cap Blanc Nez) en zicht op de krijtkust van Engeland (echt waar!)

Normandië  ̶  iets zuidelijker  ̶  grossiert in stranden groot en klein, waarvan vele met een verhaal. Zo is het strand bij Étretat niet groot, maar het uitzicht op de hoge kliffen en de natuurlijk uitgesleten bogen is ronduit spectaculair. Heel anders is het strand van chic en mondain Deauville, met onder meer de badhokjes van vele filmsterren. Toch kiezen wij voor het strand ernaast, dat van Trouville-sur-Mer. Menig kunstschilder vertoefde hier graag, zoals Claude Monet (in 1870), en nog steeds is het prettig hier te zijn. Want: uiterst charmant, een laisser-faire sfeertje, belle époque gebouwen, en een boulevard met tongstrelende zeevruchten.

Goedkoop vakantieverblijf boeken

Tijdens je doortocht door Frankrijk moet je ook een vakantieverblijf voorzien. Wil je een goedkoop vakantiehuis huren Frankrijk?  Kijk dan uit naar een vakantiewoning bij particulieren, daar kun je tot 30 procent goedkoper een woning boeken dan bij een traditioneel agentschap!

29 mei, 17

about author

 

 

related posts

 

 

latest comments

There are 0 comment. on "Vakantie Frankrijk tips"