Now loading.
Please wait.

menu

Blog Article

Zelfrijdende auto’s importeren: geen science fiction meer

posted in Vervoer & Transport by

Vroeger keken we al naar films met futuristische uitvindingen die toen nog onmogelijk leken. Voornamelijk de auto's vlogen door het beeld, soms letterlijk. Maar in deze tijd blijken al die futuristische beelden toch werkelijkheid te worden. Heel veel van dit soort auto's, zoals zelfrijzende auto's, worden in het buitenland geproduceerd. Aangezien de aanschaf van auto's in bijvoorbeeld in Duitsland of België goedkoper is, is het zeker de moeite om daar te gaan kijken. Vooral de merken Volvo, Mercedes en Volkswagen zijn al ver in de ontwikkeling van zelfrijdende auto's.

Leestip: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

Wat kun je zoal verwachten:

Je hoeft niet meer zelf te rijden. Er zijn nu zelfrijdende auto's op de markt die zelfs veiliger rijden als de bestuurder. Er zitten camera's ingebouwd die een draaivermogen hebben van 360 graden en daardoor alles in de gaten houden. Dit gaat tot ongeveer 250 km. En dat is nog niet alles want deze auto's hebben ultrasone sensoren (dit zijn sensoren die werken met behulp van geluidsgolven op frequenties hoger dan waarneembaar voor het menselijk oor), een radar en hij maakt constant foto's. Je vraagt je misschien af waarom, maar op deze manier kan de auto bepalen op welke baan je het beste kunt rijden en wanneer je welke afslag moet nemen. Het is alsof er een mannetje in de auto zit want de auto leest ook nog de verkeersborden, probeert genoeg afstand te nemen van je voorganger en mocht er een ongeval hebben plaatsgevonden dan remt hij daarvoor.

Niet iedereen heeft de gave om goed in te parkeren. Ook het feit dat er steeds meer auto's bijkomen werkt niet mee. Nu hebben de technische ontwikkelaars een functie in de auto ontwikkelt die ervoor zorgt dat de auto's dat zelf kunnen doen. Je hoeft er niet eens voor in de auto te zitten. Je gebruikt gewoon je smartphone. Via een geïnstalleerde app parkeert de auto zich vanzelf terwijl je toekijkt. Het gaat zelfs zonder een krasje of botsing te maken. Voor velen een geweldige uitkomst.

Iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone. En bij het autorijden is dat zeker onmisbaar. Met een bepaalde app die bij de auto hoort kun je de app raadplegen om te zien hoeveel brandstof er nog in de tank zit, of je nog lucht in je banden moet persen en of je remmen nog werken. Zo niet dan geeft hij aan je remblokjes te vervangen. Er zit ook een functie op die je verteld waar je auto geparkeerd staat want ook dat vergeten we wel eens. Mocht je dan ook vergeten zijn te checken of je je auto op slot hebt gedaan, dan raadpleeg je gewoon de daarvoor bestemde app. Natuurlijk zit je niet met je handen over elkaar niets te doen. Je moet blijven letten op de weg. Maar het is geweldig hoever de wetenschap al is met betrekking tot het rijden van auto's.

Wat is hot

Aangezien de meesten in Nederland nog een beetje huiverig zijn, is het importeren van een zelfrijdende auto misschien wel het meest voor de hand liggend om op die manier de kosten te drukken. Als er niet veel aanbod is van een bepaalde auto, gaan de verkoopkosten uiteraard omhoog. Vooral de Tesla S model is een zelfrijdende auto die goed in de markt ligt. Tesla is een Amerikaanse producent van elektrische auto's. Maar om dit soort auto's daar weg te halen is bijna niet te doen aangezien je geen kosten bespaart. Er zijn bepaalde websites die meer informatie geven over het importeren, zoals easyimport.nl. Het nagaan van wat de mogelijkheden zijn, is wel aan te raden aangezien nog niet veel mensen je voor zijn gegaan.

13 okt, 17

about author

 

 

related posts

 

 

latest comments

There are 0 comment. on "Zelfrijdende auto’s importeren: geen science fiction meer"